Pivo

Pivo je neodmyslitelnou součástí české kultury a historie, sahající až do raného středověku. První zmínky o vaření piva v českých zemích pocházejí z 10. století, kdy se pivo vařilo v klášterech. Již tehdy bylo vaření piva považováno za důležitou dovednost, kterou si mniši pečlivě střežili.

Svijanský Máz 11%
Svijanský Máz 11% 50 Kč

Svijanský Máz 11%

50 Kč

Máz je nejprodávanější svijanské pivo. Začali jsme ho vyrábět v roce 1998 a rychle zaplnilo mezeru mezi slabšími pivy “na žízeň” a silnějšími dvanáctkami (ležáky). Svou oblíbenost si tato nepasterovaná jedenáctka získala především díky své jemné horkosti a zlatavé barvě.

Svijanský Máz je vyrobený z poloraného žateckého červeňáku z našich chmelnic v oblasti Polepských blat, humnového sladu z nezávislých sladoven a samozřejmě tradičním postupem – tedy kvašením v otevřených kádích na spilce a zráním v ležáckých tancích.

  • Točené
Zpět nahoru